Μάγκες, κουράζετε..!!

Written by Giannis Ikonomidis

Η μέρα που περιμένουμε όλη τη σεζόν φτάνει. Μετά και από την συνάντηση του Ταϊλανδού ενδιαφερόμενου με τον μεγαλομέτοχο φαίνεται πως όλα παίρνουν τον δρόμο τους. Αν και αυτή η αλλαγή δεν έρχεται με μηδέν κόστος.

Η σεζόν που τελειώνει λοιπόν αποτελεί μια από τις πιο μαύρες της ένδοξης ιστορίας του Παναθηναϊκού. Αυτός ο τεράστιος σύλλογος πέρασε ντροπιαστικές στιγμές που δεν του αξίζουν. Όλες οι προσφυγές, όλες οι τιμωρίες λόγω οφειλών και όλοι οι διακανονισμοί που έπρεπε να διαπραγματευτούν με διάφορους πιστωτές κατά τη διάρκεια της σεζόν, έχουν ως αποτέλεσμα την διαρκή αναφορά του τεράστιου brand name που λέγετε Παναθηναϊκός σε αρνητικά πρωτοσέλιδα και δημοσιεύματα. Ο σύλλογος σε αυτήν την σεζόν υπήρξε παιχνίδι σε χέρια ατόμων που δεν έχουν ιδέα τι εστί Παναθηναϊκός και τι υποχρεώσεις και απαιτήσεις φέρει μια θέση σε αυτόν τον σύλλογο, ανεξάρτητα από την θέση για την οποία μιλάμε. Λίγοι ήταν αυτοί που σεβάστηκαν τον σύλλογο και αυτό δεν θα το ξεχάσει κανένας. Ωστόσο αυτή η χρονιά έδειξε πόσο λάθος μπορούν να εξελιχθούν τα πράγματα σε ένα πλάνο που έχει κακό προγραμματισμό και μια ομάδα ανίκανη να το διαχειριστεί.

Συμφωνώ πως από την στιγμή που ο μεγαλομέτοχος ανακοίνωσε πως αποχωρεί και πως δεν είναι διατεθειμένος να βάλει άλλα χρήματα στην ομάδα τα πράγματα θα γίνουν πολύ γρήγορα πολύ άσχημα. Είναι μεγάλη η ευθύνη του μεγαλομετόχου στην παρωδία που ζούμε τους τελευταίους μήνες, ωστόσο κανένας δεν τον υποχρέωσε να αναλάβει την ΠΑΕ όταν το έκανε. Ήταν δικιά του πρωτοβουλία να αναλάβει να εμπλακεί τον Παναθηναϊκό και δικιά του η ευθύνη να τον κρατήσει σε ένα κάποιο επίπεδο. Ασφαλώς και έγιναν λάθος επιλογές και επενδύσεις τα τελευταία δυο χρόνια, ωστόσο αυτό είναι αποτέλεσμα της μελέτης και του πλάνου που κατασκευάστηκε, το οποίο απέτυχε παταγωδώς.

Το επόμενο κακό από την κατάσταση των τελευταίων μηνών στον Παναθηναϊκό είναι η ευκαιρία που βρήκαν άτομα διαφόρων κλάδων και συμφερόντων να εκφράσουν άποψη έχοντας τον τίτλο ειδικών που έδωσαν οι ίδιοι στον εαυτό τους. Διάφορα άρθρα και ρεπορτάζ είδαν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας, γράφοντας στενόμυαλες και επαναλαμβανόμενες απόψεις, συχνά χωρίς την παραμικρή ουσία, γεμάτες μιζέρια και απαξίωση. Σαν να μιλάμε για μια ομάδα του δρόμου, χωρίς παρελθόν, παρών και μέλλον, αναφέρθηκαν στον Παναθηναϊκό, ξεχνώντας πως αυτός ο τεράστιος σύλλογος ήταν εκεί πριν από αυτούς και θα είναι και εκεί όταν αυτοί δεν μπορούν να τραβούν στην λάσπη το όνομα του. Βέβαια αυτό είναι ένα φαινόμενο σύνηθες στην ελληνική αθλητική δημοσιογραφία η οποία συνεχίζει να απογοητεύει χρόνο με το χρόνο.

Είναι κρίμα να συνεχίζετε αυτή η κατάσταση γύρω από την ομάδα που αγαπάνε φίλαθλοι σε όλον τον κόσμο και έφτασε η ώρα να σταματήσει.